Ny brannskadeavdeling på Arba Minch

I et samarbeid mellom Children´s Burn and Wound Care Foundation (CBWCF) og Uppsala universitetet blir det nå ferdigstilt en totalrenovert brannskadeavdeling på Arba Minch Hospital (AMH). Et sykehus som er referansesykehus for rundt 4-5 millioner innbyggere, og den nye brannskadeavdelingen er den eneste i sitt slag som kan tilby behandling av brannskader og andre sårskader i denne store regionen. I tillegg foregår det opplæring av lokale sykepleiere i praktisk sykepleie på brannskadeavdelingen.

Continue reading

Spesialkaffe fra Etiopia

Brent for Childrens Burn and Wound Care Fondation

Myksvoll Mikrobrenneri har gleden av å brenne for de gode sakene! I samarbeid med CBWCF kan tilbyr vi abonnement på kaffe som går til inntekt for stiftelsen.

Continue reading

DET NYTTER Å HJELPE

I dag vil vi dele historien om tapre Mebrat med deg. Mebrat ble utsatt for en ulykke i oktober i 2016 og ble stygt brannskadet på begge ben og brystpartiet. Hun ble innlagt på Mekele sykehus ti dager senere og hadde vært på sykehuset i 10 måneder når vår lege Einar traff henne for første gang der våren 2017....

Continue reading

Arba Minch Hospital Burn Unit

CBWCF skal kommende uke starte et bygge prosjekt ved sykehuset i Arba Minch. Det dreier seg om en total renovering av en eldre sykehus fløy som etter endt renovasjon skal bli en Burn Unit for brannskadde barn. Disse barna blir i dag lagt inn på sykehusets barneavdeling der det ikke er mulig å håndtere barn med sårskader. Et nytt kapittel blir skrevet ved sykehuset i Arba Minch når en nyoppusset Burn Unit for barn skal stå ferdig om 3,5 måneds tid. Da vil barn få meget god sår behandling på et nytt og moderne sårstell rom med mulighet for narkose og smertelindring som fram til i dag ikke har vært mulig å få til.
CBWCF har fått god økonomisk støtte fra støttespillere i Uppsala for å få dette prosjekt igang.

Continue reading

Reisebrev

Mitt navn er Victoria Tverli Dale 26 år og er i frå Fusa kommune i Hordaland. Eg arbeider som dagleg leiar i frå Fusa frivilligsentral. Frivilligsentralen driv ein bruktbutikk med navnet Bruktbuo. Bruktbuo blir drevet av frivillige. Det me sitt igjen med av overskot gjer me til to formål, halvparten går til Barne -og ungdomsarbeidet til Fusa sokneråd, og den andre halvdelen til Childres burn & wound care foundarion. Det utgjer cirka ei støtte på 60.000 i året til kvart av formåla. I tillegg til å ta i mot og selgje brukte varer i butikken gjer dei frivillige også andre ting. Blant anna stikka strikketøy til eit sjukehus i Ginir i Etiopia, er med å arrangerer Walk and run i samarbeid med Fusa Sokn, samt syr og strikker gevinstar frå restegarn/halvferdig håndarbeid slik at me kan lage basar til inntekt til CBWCF. I fjor var første gang me arrangerte basar, og då fekk me inn heile 90.000 kroner, noko me i Bruktbuo er veldig stolte av å ha fått til i "vetle" Fusa.

Me er no i desse dagar på tur til Etiopia med Fusa sokneråd, me er heldige å ha med oss tidlegare misjonærar Jorunn og Osvald Hindenes som turleiarar. Dei har god kjennskap til både folket, språket og kulturen i Etiopia. Me skal reise rundt å sjå oss om i Addis Abeba, og deretter reise videre sørover heilt ned til Hagere Maryam. Der skal me få sjå på den nye brannskadde avdelinga som Dr. Einar Eriksen og CBWCF har stått i spissen for å få til. Eg gler meg til å få sjå med eigne auge kva me er med å støttar ,samt få kjenne Etiopialivet på kroppen!

Walk & Run 2018

NÅ ER DET KLART FOR EN NY RUNDE MED WALK AND RUN TIL INNTEKT FOR BRANNSKADDE BARN I ETIOPIA OG ANDRE AFRIKANSKE LAND !

I 2017 ble 354 barn operert takket være innsamlede penger fra Walk and run og andre prosjekter. Alle som deltok var med å gjøre dette mulig.
Nå er vi i gang igjen:

Les mere her...

Sterke inntrykk: Anja Strande, Bjørn-Magne Aspdal, Kristine Schytte Hagebakken og Rikke Emilie Larsen deler gjennom sitt reisebrev sine sterke inntrykk fra kontrastenes by.

Et reisebrev fra kontrastenes by

Det å møte pasientene og oppleve deres hverdag har forandret vårt syn på virkeligheten.

Children’s Burn & Wound Care Foundation har gjort en fantastisk jobb i Etiopia, og det har vært en glede å få bidratt i deres arbeid.

Les mere her...