Deprecated: array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /customers/4/6/3/czungssez/webroots/r1060713/administrator/components/com_widgetkit/plugins/content/folder/plugin.php on line 41

Tajudin

Tajudin, 8 år gammel gutt

Tajudin (8) bor mer enn 60 mil sør øst for Addis Abeba. For 6 år siden - da han bare var 2 år gammel - fikk han kokende vann over høyre lyske /hofte, lår og kne. Etter måneder på det lokale sykehuset, var sårene grodd, med det til resultat at både kneledd og lyske var grodd i bøyd stilling.

Tajudin hadde ikke før lært å gå i 12 måneders alderen, før skaden medførte en tilværelse som krøpling til tross for sin unge alder. De neste 6 årene måtte Tajudin bevege seg på alle 4 for å forflytte seg, som en apekatt eller som en hund. Aksjons radiusen var sterkt begrenset til hytta og tunet rundt hytta. Skolegang var selvsagt helt utelukket.

Tajudin ble for noen mndr siden henvist til et sykehus, Ginir Hospital, noen timers kjøring fra hjemstedet. Norske misjonærer ved sykehuset fikk formidlet kontakt til Addis.

Tajudin ble innlagt på sykehuset i Addis i begynnelsen av oktober 2010. Han har nå vært gjennom en rekke operative inngrep. Høyre lyske er nå fullt og helt rettet ut. Høyre kneledde er også på det nærmeste normalisert.

Hovedutfordringen nå blir å øve gang trening og styrke trening i høyre lår og legg som ikke har vært i normal funskjon på 6 år.

Tajudin er mer enn opptatt med å ta igjen det forsømte. Han er nesten ikke å se på sykerommet lenger. Han farer rundt i korridorene på sykehuset og utenfor sykehus bygningen med støtte hjulene.

Kommende uke blir Tajudin skrevet ut for videre opptrening på rehabiliterings senteret i Addis. Om 2-3 uker regner vi med han kan returnere til hjemplassen og bli forenet med familien sin igjen.


IMG0755
IMG0756
IMG1201
IMG1259
IMG1338
IMG1341
IMG1519
IMG1523