Deprecated: array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /customers/4/6/3/czungssez/webroots/r1060713/administrator/components/com_widgetkit/plugins/content/folder/plugin.php on line 41

Selamawit

Selamawit Birhanu

Hennes mor er død, og Selamawit kom ikke overens med sin stemor. Som 16 åring dro hun derfor til Addis for å søke jobb som hushjelp. Hun har hatt jobb hos fire forskjellige familier i hovedstaden i løpet av de siste 3 årene.

Hun skulle flytte kerosin apparatet og skrudde ned flammen, men mistet apparatet underveis. Klærne hennes tok fyr.

"Jeg ble så redd og begynte å løpe. Jeg løp og løp. Og vinden tok tak i klærne mine. Noen ropte til meg at jeg skulle ta av meg klærne, men jeg bare løp inntil jeg besvimte.Husverten min tok meg med til Yektatit 12 hospital. Der fikk jeg sårstell i fire dager ved poliklinikken, for de hadde ikke sengeplass til meg. Etter fire dager ble jeg plassert utenfor porten til Mother Theresa. Jeg ble funnet av nonnene. De intervjuet meg og tok meg inn. Der ble jeg liggende i 9 månder blant døende mennesker. Jeg mistet matlysten og trodde jeg også kom til å dø. Jeg mistet alt håp", forteller hun.

I desember 2008 kom 4 unge sykepleierstudenter fra Diakonhjemmet til Mother Theresa. De fikk medynk med Selamawit. Da de fikk høre om Children's Burn Care Foundation, tok de kontakt med Dr Einar Eriksen. Selamawit fikk tilbud om operasjon.

Hun forteller selv at hun ikke klarte helt å tro det med det samme. Men studentene og en av nonnene snakket med henne. Da kom glimtet i øyet.

Selamawit ble innlagt på MCM den andre uka i desember.

I slutten av desember startet den fysikalske opptreningen. Fysioterapeut Roba Banata dukket daglig opp for å få Selamawit på beina.

Selamawit ble under sykehus oppholdet spurt om hun hadde tanker om framtiden. Da begynte hun å gråte. Hun hadde ingen bekjente som kunne ta seg av henne. Hun ga uttrykk for redsel med tanke på tilværelsen etter sykdoms perioden. Hun har aldri gått på skole før, og drømmer om engang å få oppleve det.

I dag er Selamawit for lengst ute av sykehuset. Hun veide bare 30kg da hun ble operert. I dag veier hun nærmere 50 kg.

Om ikke mange dagene får Selamawit ny adresse: New Life Community i Addis Abeba har invitert henne til å få husrom og etter hvert skolegang.


selamawit1
selamawit3
selamawit6
studenter